Uyumsoft  b2b 24 Ağu

Uyumsoft ERP 'ye entegre Soylu Bilgisayar B2b Web Sitesi

Soylu Bilgisayar, sektöre 1998 yılında mecidiyeköyde bilgisayar mağazası olarak başladı. Bugün Türkiye geneline yayılmış 2 binin üzerinde iş ortağı ve birçok patentli markası olan büyük bir toptancı. Firma genel müdürü Abdil Çelik ile Uyumsoft WEB ERP ‘ye geçiş süreçleri ile ilgili şunları söyledi;

Eskiden organizasyonu yönetmek şimdiye göre çok kolaydı müşteri kendi gelir, mağazadaki 100 ürün arasından ihtiyacını belirler en fazla iki çeşit arasında seçim yapar, parasını peşin öder giderdi.

Şu anda 12 binin üzerinde farklı ürün bilgisini müşterimize sunuyoruz ve her ay bu ürünlerin neredeyse 500 tanesi piyasadan kalkıp yerine başka ürünler geliyor.  Fiyatlar nerdeyse borsa gibi saatlik değişiyor. Aynı üründe birçok distribütör var.

Firma ve sektör büyüdükçe yazılım gereksinimlerimizde büyüdü. Önce muhasebeyi içerde tutarak başladık. Daha sonra satış ve teknik servis gibi muhasebe harici departmanları da yönetebilen   muhasebe programlarına yöneldik. En son Uyumsoft a geçmeden önce b2b çözümleri de bulunan başlangıç seviyesinde bir erp yazılımını kullandık.

Uyumsoft’a geçmeye ne zaman karar verdiniz?

Artık çok büyük işlem adetleri ve cirolar ile çalışıyoruz. Üstelik kâr marjının çok düşük olduğu bir sektördeyiz.

Nakit akışını, risk ve stok yönetimini çok doğru yapmak zorundayız. Sevkiyat ve satış sonrası destekde aksama olması bizi geriye götürür.

Peki neden Uyumsoftu tercih ettiniz?

ERP’ye geçerken ne kaybedecek zamanım ne de fazladan param vardı. Tedarikçisi olduğum büyük müşterilerimden samimi olduklarıma sordum. Yabancı ERP seçenlerin entegrasyonda sorun yaşadığını ve sürdürme maliyetlerinin çok yüksek olduğunu öğrendim.

Kendini ERP diye pazarlayan yerli muhasebe firmalarını hemen eledim çünkü zaten böyle bir yazılımdan geçiş yapıyordum.

Uyumsoft’da en çok neyi beğendiniz?

Benim en çok beğendiğim ekosistemleri oldu. Uyumsoft Web ERP ile entegre çalışan bir B2B ticaret sitesi yaptırmak için Uyumsoft ’dan tavsiye istedim. Aregon yazılımı önerdiler, çalışmaya başladım ve çok memnun kaldım. Yaygın muhasebe programlarında yazılım çözüm ortakları hem bilgi ve beceri açısından yetersiz hem de ana üretici yazılım ortaklarını tanımıyor. Size çözüm üretebilecek muhataba ulaşamıyorsunuz. Bizim adımıza Aregon gerekli olan tüm süreçleri içerden takip ediyor.

Ben ERP yi büyük firmaların düzenli ordusu olarak görüyorum ama bizim sektörümüzde adeta bir gerilla savaşı yapılıyor. İşte bu gerilla savaşını Aregon ile yönetiyorum ve arkada dev bir ERP altyapısı var.

Share this Post


Benzer Yazılar